PARMAKLARINDAN SULAR AKMASI - (Zuhurâtı Izhârı'l-Vakf-ı Güneş 2.cilt)

PARMAKLARINDAN SULAR AKMASI

 

Yine sevgili Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem’in mucizelerinden yaz günü bir harp esnalarında ordu gerekse hayvan için içecek su bitip kalmamış idi. Asker çok bunaldılar susuzluk darıktırdı. Sıkışıp gelip ya Resulallah sular bitti su için çok sıkıştık ya Resulallah diye hep münacatta bulundular.

Sevgili Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem buyurdularki hayvan için insan için ne kadar su kapları var ise getirin. Getirdiler yanına kapları koydular. Mübarek iki ellerini kaldırıp Cenab-ı Hak’ka dua etti. Bir anda iki elin on parmaklarından sular çeşmeler gibi ak-maya başladı. Bütün orda bulunan su kaplarını doldurdular. Dedi. Daha başka boş su kabı varmı? Hepsi doldu bitti. İhtiyacımızdan daha fazla sular aldık bitti ya Resulallah deyince parmaklardan akan sular kesilip durdu. Resûlü Ekrem sallallahu aleyhi vesellem Efendimizin mübarek parmaklarından su akması, bir çok defa ve ayrı ayrı yerlerde görülmüştür. Bu şerefli mucize başka Peygamberlerde görülmemiştir. [1]

 


[1] Usûlu Akâid Amentü Şerhi s.97-98 (Osmanlıca baskı), Buhari, Müslüm, İmamı Ahmed, Beyhaki ve İbni Şahin rivayet etmiştir.

<<< Önceki Kayıt - Sonraki Kayıt >>>