İMAM ALİ KERREMALLAHU VECHE EFENDİMİZİN BAHİSLERİ - (Zuhurâtı Izhârı'l-Vakf-ı Güneş 1.cilt)

İMAM ALİ KERREMALLAHU VECHE EFENDİMİZİN BAHİSLERİ

 

Hz. Ali kerremallahu veche Efendimizin Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem’in yatağına yatması

Mekke’i Mükerreme’de Ebu Cehil ve emsalleri Şeytanda adam sıfatında aralarına girdi. Beraber bir karara vardılar ki bu gece ne pahasına olur ise olsun hep beraber birlikte Muhammed’i öldürelim. Bunlar bu kararı alınca Cenab-ı Hak teala Hazretleri Peygemberimiz sallallahu aleyhi ve sellem Efendimize Cebrail aleyhisselam ile duru-mu bildirdi. Ve buyurduki ya Habibim sen bu gece kendi yatağına başka birini yatır. Evden çık Ebubekir ile hicret edin. Bu emir üzere Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem Cenab-ı Hak’kın kararını bildirdi. Benim hicret etmeme emir verildi. Ya Ali sen bu gece benim yatağımda yatarmısın?

Ya Resullallah şu anda ne kadar ömrüm kaldı bilmiyorum. Kalan bütün hayatım canım yoluna feda olsun dedi. Peygamberimiz sallalla-hu aleyhi ve sellem’in yatağına girdi yattı.

Küffarlar şeytanla beraber evin etrafını tamamen kuşatıp, kapının önüne nöbetçiler diktiler. Cebrail aleyhisselam gelip Ya Muhammed bir avuç toprağa bu ayeti okuyup üfür küffarların üzerine saç evden çıkıp Ebubekir ile beraber hicret edin dedi. Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem bir avuç toprak alıp şu ayeti okudu (Yasin: 36/9):

وَجَعَلْنَا مِنْ بَيْنِ اَيْد۪يهِمْ سَدًّا وَمِنْ خَلْفِهِمْ سَدًّا فَاَغْشَيْنَاهُمْ فَهُمْ لَا يُبْصِرُونَ

Ayetini okuyup toprağa üfürüp kafirlerin üzerlerine saçtı. Cenab-ı Hak kafirlere ordularına ve mel-un şeytana hepsine bir uyku verdi. Bir anda hepsi uykuya düştüler. Onların arasından geçip Ebubekir Efendimizin evine geldi. Malumatı haber verip Hemen Ebubekir Efendimizin kızı belinin kuşağını ikiye bölüp birisini beline bağlayıp birinede biraz ekmek erzak koyup babasının eline verdi.

Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem ve Ebubekir Efendimiz Evden çıktılar. Kafirlere yollarını şaşırtmak için Hira dağının yolunu tuttular. Bazen yürürler bazende Ebubekir Sıddık Efendimiz sırtına alırdı. Bu vaziyette onlar mağara semtine yürüdüler. Gelelim İmamı Ali kerremallahu veche Efendimizin ahvaline.

İmam Ali kerremallahu veche Efendimiz Resulullahın yatağına girip canını başını feda etmek niyeti ile girince Cenab-ı Hak Teala Hazretleri Cebrail ile Mikail’e (aleyhimüsselam) hitap etti. Dedi ikinizin ömürleri beraber müsavi değil birinizin ömrü kısa, birinizin ömrü uzun. Ömrü uzun olanınız kısa olana ömürden verip beraber müsavi olmasını istermisiniz. Deyince razı olamadılar.

Cenab-ı Hak, siz ömrünüzün müsavi olmasına razı olmadınız. Yer yüzünde habibimin yarıgarı olan İmamı Ali’ye bakınız geri kalan bütün ömrünü, hayatını benim ve habibimin yoluna feda etti dedi.

Gelelim diğerlerine Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem’in evini muhasaraya alan kafirlerin üzerine yasin suresinin yukarıda yazılı olan ayetini okuyup toprak saçmasıyla uykuya dalan mel’un şeytan gözünü açtı elini başına vurup bağırdı. Uyudunuz Muhammed içinizden kaçtı. Kurtuldu dedi. Bu kadar nöbetçi arasından, Nasıl kaçar dediler. Şeytan ben ömrümde hiç uyumadım. Şimdi bu uyku banada geldi bildimki Muhammed kaçtı dedi.

Derhal Ebubekir Efendimizin evine koştular. Ordada bulama-yınca kıza sordular. Muhammed ve baban nereye gitti dediler. Kız da bilmiyorum deyince mel’un Ebu Cehil kızın kulağına bir tokat vurunca kulağı patladı. Allah ve Resulullah için hayatını feda edip Resulullahın yatağına giren İmamı Ali kerremallahu veche ve Allah için sırrını saklayan Ebubekir Efendimizin kızından ibret alalım. Kafirler Pey-gamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem’i evinde bulamayınca peşine düştüler. Peygamberimiz Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem ve Ebubekir Efendimiz de bu kafirlerden gizlenmek için mağaraya girdiler çok yorulduklarından Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem yattı Ebubekir Efendimiz Ya Resullallah başınızı dizimin üzerine koyun biraz rahat buyurun dedi. Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem uykuya varmıştı ki bir Müslüman cinni Peygamber Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem’in o mağaraya geleceğini işitip o mağrada beklerdi. (Cinnilerinde yılan şekline girmesi var) Ebubekir Efendimiz Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem’e zarar gelmesin diye magaradaki delikleri elbisesinin birini parçalıyarak kapattı. Fakat deliğin birine parça yetişmedi o kalan deliğede ökçesini koydu. Cinni yılan Ebubekir Efendimizi topuğundan ısırdı. Resulullah uyanmasın diye tahammül etti fakat gözünden akan yaşlar Resulullah Efendimizin yüzüne düşünce uyandı. Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem ne oldu ya Ebubekir dediğinde Ebubekir Efendimiz olayı anlattı.

Resulullah Efendimiz yılana niçin bu işi yaptın dediğinde yılan uzun zamanlardan beri senin buraya geleceğini hasretle bekle-mekteydim. Ebubekir seni görmekten beni men eylediğinden dolayı o işi yaptım dedi. Sonra Peygamberimiz sallallahu aleyhi ve sellem mubarek tükürügünü yılanın ısırdığı yere sürünce yara iyileşti.

<<< Önceki Kayıt - Sonraki Kayıt >>>