Mürşid İstersen Kur'an Yeter Diyenlere Cevap - (Zuhurâtı Izhârı'l-Vakf-ı Güneş 1.cilt)

MÜRŞİD İSTERSEN KUR’AN YETER DİYENLERE CEVAP

 

Bir levhada gördüm yazmışlar ki sana şu yeter bu yeter mürşid istersen hazreti Kur’an yeter diye. Bu söz bundan yüz sene evvel İslamiyeti küçültmek için söylenen sözlerdir. Cahil olanlar, ötesini çok doğrudur zanneder. (Mürşid istersen Kur’an yeter) deyince tamamdır. Halbuki Kur'an-ı Kerim mürşidi kamilin ağzından çıkarsa hedefi vurur. Hazreti İsa Aleyhisselama Yahudinin biri gelmiş ölüyü dirilten duayı bana öğret demiş. Hazreti İsa öğretmiş ölüye okumuş dirilmemiş, gelmiş (Duayı tamam öğretmedin mi ben okudum dirilmedi) deyince, Hazreti İsa (Dua o duadır ama ağız İsa’nın ağzı değildir) demiş. Kur'an, Kur’an ama, fakat ağız mürşidi kamilin ağzı olmalı ki dertliler Kur’an­dan deva bulsun. Hastalar şifa bulsun. Hadisi Şerif.

اَلْقُرْاٰنُ هُوَالدَّوٰۤاءُ

“Kur’an bütün ilaçtır demektir.”[1]

Niçin herkes okuyor şifa olmuyor. Mesela şuna benzer Kur'an-ı Kerim'de barut var, kur­şun var, azze var, iyi bir tüfek lazım ki hedefe kurşunu ulaştır­asın. Mürşidi kamilin ağzı kalbi iyi tüfek gibidir. Hedefi vurur. Ettiği dua okuduğu Kur'anı Kerim kurşun gibi geçer hedefi alır. Sen şöyle bil ki uyandırır. irşad eder. işte Kur'an Mürşidi Ka­milin ağzından çıkarsa her şeyi yapar. Mü’minin ağzından çı­kanla münafığın ağzından çıkan bir değildir.

وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْاٰنِ مَا هُوَ شِفَآءٌ وَرَحْمَةٌ لِلْمُؤْمِن۪ينَۙ وَلَا يَز۪يدُ الظَّالِم۪ينَ اِلَّا خَسَارًا

“Biz Kur'an-ı Azimüşşanı Müminlere şifa ve rahmet ola-rak indirdik. Zalimlerin Kur'an zararlarını artırır.”[2]

Mün­kir münafık fasıkların Kur'an mürşitlik değil zararlarını artırır. Kur'an-a uyan kimse Kur'an-ın içindeki söylenenlerin hepsini ka­bul eder.

Şeriat, Tarikat, Hakikat, Marifet ve Zikrullah şeyhleri aramak inabe almak onlarla beraber olmak, zikrullahı çok etmek onlarla beraber mücahade yolunda çalışmak onlardan ilmi hikmet öğrenmek hepsi Kur'an-ı Kerim'dedir. Düşün bunların sen birini kabul edip o birini kabul etmez­sen Kur'an-ı Kerim'e inanmış mı olursun düşün.

 


[1] Ramuzel Ehadis c.1.s.227/8

[2] İsra 17/82.

<<< Önceki Kayıt - Sonraki Kayıt >>>